Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa och stödja dig i olika livsstilsfrågor. Det enda du behöver göra för att få tillgång till våra resurser är att lista dig hos oss.

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialistläkare och blivande specialistläkare (ST-läkare) i allmänmedicin. Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov remitterar vi till andra specialister. Du kan boka tid till läkare via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-750 31 00.

Sjuksköterskemottagning

På vår sjuksköterskemottagning kan du få hjälp med det mesta. Omläggningar, sårvård, borttagning av stygn, injektioner och blodtrycksmätningar är några av de saker vi sysslar med. Du kan boka tid till sjuksköterska via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-750 31 00.

Drop in-mottagning

Vår drop in-mottagning (till läkare) har öppet vardagar 8-11.30.Den är främst till för dig som har besvär som inte kan vänta, men inte kräver längre besök. Det förekommer att vi behöver stänga drop in tidigare än 11.30 om det är många i kö.

Psykoterapimottagning

På vår psykoterapimottagning arbetar legitimerad psykoterapeut i KBT. Du kan här få hjälp mot nedstämdhet, ångest, panik, stress, sömnproblem och livsproblem som påverkar ditt liv. Du kommer i kontakt med psykoterapeuten genom din läkare.

Under ditt första besök får du berätta om dig själv; dina besvär och din livs­situation. Du får information om KBT-metoden och psykisk ohälsa. Tillsammans med dig görs en behandlingsplan för hur du ska kunna hantera dina problem och må bättre. Praxis på antal behandlingstillfällen är max 10 gånger.

Astma-/KOL-mottagning

Vår specialistsköterska utreder, behandlar och följer upp dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Nikotinavvänjning

Att sluta med nikotin är något av det absolut bästa du kan göra för din hälsa. Vår specialistsköterska hjälper dig att lyckas. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

 

Diabetesmottagning

Om du har diabetes, eller ökad risk att få det, så utreds och följs detta upp av vår specialistsköterska. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Blodtrycksmottagning

Det är viktigt att hålla koll på blodtrycket om det är för högt. Vår specialistsköterska både utreder och följer upp. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Vaccinationsmottagning

Vi vaccinerar dig mot influensa, pneumokocker (lunginflammation) och TBE. Mottagningen är öppen för listade och är tidsbeställd. För resevaccinering hänvisas till kommersiella vaccinationamottagningar.

Bokning

Våra mottagningar är öppna för dig som är listad hos oss. Anledningen är att vi vill sätta våra klienter i första rummet. Självklart är du välkommen att lista dig här.

Alla mottagningarna utom drop in är tidsbeställda. Du bokar tid via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-750 31 00. Alla våra mottagningar ingår i högkostnadsskyddet. Tyvärr måste vi ta ut en avgift om du inte kommer på bokad tid.

Äldremottagning för dig över 75 år

Välkommen att kontakta vår äldresköterska på nummer 0706-12 34 99 torsdagar kl  13.00-15.30. Hon kan rådgöra med dig och boka upp en tid om det behövs. Vi finns till för dig och för att du skall få en bättre vårdkvalité och god samverkan i vårdkedjan. Vi har läkare och sjuksköterska med spetskompetens för att möta dina behov.

Det finns möjlighet för färdtjänsten att släppa av dig precis utanför entrén. Kommer du i egen bil är det lätt att parkera i närheten. Vi erbjuder en fast läkarkontakt och vi gör givetvis hembesök vid behov. Skulle färdtjänsten dröja med att hämta dig bjuder vi på en kopp kaffe.