Vi vill erbjuda ett modernt BVC med service på dina (och ditt barns) villkor. På vår BVC-mottagning kan du och ditt barn få hjälp med det mesta. Och du får komma så ofta du vill. Alla våra besök är tids­beställda, så ring först för att boka tid.

Kortedalas BVC – hela familjens favorit

Välkommen till vårt BVC. Vi ser fram emot att lära känna dig och ditt barn och ge en god och trygg omvårdnad från den allra första spädbarnstiden tills barnet börjar skolan. Vi svarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa och ger råd om allt som rör ditt barns utveckling.

Du väljer själv om du vill ha kontakt med oss inom barnhälsovården. Vi erbjuder förebyggande insatser som ska vara ett stöd för dig som förälder när det gäller ditt barns fysiska, psykiska och sociala utveckling.

Val av BVC

Om du inte valt barnavårdscentral i samband med dina besök på mödra­vårds­centralen är du välkommen att kontakta oss. Du är välkommen till oss oavsett var du bor eller tidigare varit listad. Vi är måna om att du får träffa samma personer både vid besök på BVC och på vårdcentralen.

Hembesök

Du kommer att få erbjudande om hembesök av oss när du kommit hem från förlossningen. Vi vill träffa dig och ditt barn för att se att allt är bra, ge stöd och informera om barnhälso­vården. Detta besök görs på dina villkor och naturligtvis bara om du vill. Vi kan också göra hembesök när ett adoptivbarn nyligen anlänt till sin familj eller när ett barn är nyinflyttat.